Rulou mozaic

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
Circa 400 g sunca, 250 g branza telemea, 300 g unt, 4 galbenusuri, 300 g masline, 4-5 sardele, sare.

Mod de preparare:
Sunca se taie in felii cit se poate de subtiri care se asaza, unele langa altele, pe o foaie de nailon, formind un dreptunghi de cea 18 cm latime si 30 cm lungime. Branza telemea, taiata in felii de 2 cm grosime, se tine 3 ore in apa rece sa se desareze (daca este prea sarata), apoi se scurge bine si se marunteste cu dosul furculitei, adaugind 100 g unt moale cu care se freaca, pina cand se omogenizeaza. Aceasta compozitie se aplica in strat subtire peste sunca.

Se asaza foaia cu sunca pe un platou si se baga in frigider, ca sa se intareasca putin. in acest timp, ss fierb galbenusurile de ou in 1/2 l apa clocotita, putin sarata, lasind sa se coaguleze bine 3-4 minute; se scurg de apa si, cit sunt fierbinti, se zdrobesc bine cu furculita. Cit mai sunt putin caldute, se amesteca cu 100 g unt si cu un varf de cutit de piper cu care se freaca pina cand se omogenizeaza. Se scoate sunca din frigider, se unge cu aceasta pasta si se da din nou la rece.

Maslinele se curata de simburi, se trec prin masina, sau se toaca marunt cu cutitul, apoi se amesteca cu restul de unt si cu sardelele cu tot untdelemnul respectiv, frecandu-se pina cand se omogenizeaza. Se scoate sunca din frigider si se unge cu aceasta compozitie. Sunca se ruleaza strans cu ajutorul foii de nailon care, apoi, se dezlipeste treptat; cu ea se inveleste ruloul care se va da la frigider, ca sa se intareasca untul. Se poate pastra mai multe zile si, la nevoie, se taie in felii de 1/2 cm grosime.

Pofta buna !

 

 

photo: kraftrecipes.com

rulou-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail