Salata de cartofi cu ceapa

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:

1 kg de cartofi, 4 cepe, 1/2 ceasca de otet indoit cu apa, 1 lingurita de zahar, sare. Pentru sos: 2 galbenusuri, 100 g ulei, 1 lingura zeama de lamaie sau otet, piper, sare

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, se curata calzi, se taie felii si se pun intr-un castron. Se toarna deasupra otetul indoit cu apa, la care se adauga zaharul si sarea. Se taie cepele felii foarte subtiri, se amesteca cu cartofii, se potriveste de sare, se acopera si se da la rece.

Separat se face maioneza din 2 galbenusuri, cu ulei, sare, piper si lamaie sau otet. Se subtiaza cu apa, atat cat sa se poata amesteca usor cu salata de catofi. Se potriveste de sare si lamaie.

Pofta buna! 

 

 

photo: 1messychef.com

salata-cartofi-cu-ceapa-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail