Salata de scrumbii

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 250 g scrumbii in saramura, 250 g cartofi, 100 g ceapa,
100 g castraveti murati, 3 oua fierte, otet, mustar, zahar, sare, cateva fire
de patrunjel verde.

Mod de preparare: Se despica in doua scrumbia, se inlatura oasele si
apoi se taie in felii transversale. Se fierb cartofii in coaja, se lasa la
racit si apoi se curate si se taie felii subtiri si rotunde. Castravetii se
taie si ei felii subtiri si se asaza alaturi de scrumbii si cartofi. Ceapa se
taie rondele si apoi se opareste putin pentru a-i atenua iuteala. Se pregateste
apoi un sos din otet, putin ulei, mustar, zahar si sare care se toarna intr-un
castron mai adanc. Peste acest sos se asaza straturi de cartofi, ceapa,
scrumbii si castraveti si se amesteca astfel incat sa se patrunda bine. Atentie
insa cand amestecati salata sa nu zdrobiti cartofii si scrumbiile. Se adauga
apoi ouale fierte taiate si ele felii. Se garniseste cu frunze de patrunjel proaspat si se consuma
imediat.

Pofta buna!

 

 

 

photo: bucatariadeazi.ro

scrumbii-salata-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail