Salata de vinete cu maioneza

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

2 kg de vinete, 3 oua (pentru maioneza – 2 fierte si unul crud) , o ceapa mare sau 5 catei de usturoi (dupa gust), ulei, sare, mustar.

Mod de preparare:

Vinetele se coc pe tava, se curata de coaja si cotoare si apoi se pun la scurs cam 4-5 ore. Se toaca marunt cu satar special din lemn (de la metal se innegresc). Se taie ceapa foarte marunt sau usturoiul se piseaza si se amesteca cu vinetele. Se pune sare dupa gust. Sarea e preferabil sa se puna inainte de maioneza ca se leaga mai bine.

Se face maioneza din 2 galbenusuri fierte tari, 1 galbenus crud, ulei. La sfarsit se adauga o lingura de mustar. pentru 2 kg de vinete trebuie cam o cana de maioneza.

Se incorporeaza maioneza in vinetele tocate. se orneaza cu maioneza si albusul fiert.

Pofta buna!

#

salata-vinete-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail