Sarmale din varza creata, cu branza

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 kg varza creata, 500 g branza de vaci, 300 ml smantana, 50 g unt, 1 lingura de marar tocat, pesmet, 1 ou, sare.

Mod de preparare: Se curate varza, se desfac frunzele si se fierb in apa cu sare. Intre timp se paseaza branza de vaci, se amesteca cu oul, o treime din smantana, mararul si putina sare. Frunzele de varza se intind pe un stergator si li se taie nervurile groase. Apoi se umplu cu branza, se impacheteaza marginile si se ruleaza. Se ia apoi un vas de Jena, se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet, se asaza in el sarmalele, se presara bucatele de unt deasupra, se stropesc si cu smantana si se dau la cuptorul incins in prealabil. Cand sunt gata rumenite, se scot si se servesc.

Pofta buna!

 

 

photo: retetecalamama.ro

sarmale-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail