Serbet de caise

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 kg zahar tos, 1 kg caise coapte, 1 lamaie, 10 – 15
samburi de caise.

Mod de preparare: Se spala bine fructele, se inlatura samburii si se
pun fructele la fiert cu un pahar de apa. Se lasa astfel la fiert pana se
lichefieaza apoi se strecoara si se paseaza prin sita. Se toarna apoi sucul
peste zahar si se pune la fiert pana se leaga, amestecand mereu. Intre timp, pe
o bucata de ziar se sparg samburii de caise astfel incat sa se poata scoate
miezul. Acesta se piseaza si se amesteca cu zeama de la lamaie. Cand siropul
s-a legat, se adauga zeama de lamaie si samburii si se amesteca. Se lasa sa se
raceasca putin si apoi se toarna continutul in borcane.

Pofta buna!

 

 

 

photo: isabelacuisine.ro

serbet-piersici1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail