Sodou de vin

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
6 oua, 1/2 l vin, 150 g zahar, 15 ml rom, vanilie, scortisoara macinata.

Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare, procedind in continuare, exact cum s-a aratat in reteta precedenta, inlocuind laptele cu vinul. Compozitia se bate pe apa clocotita, 10-12 minute, pina se infierbinta bine si capata aspectul unei smin-tini subtiri si spumoase. Cind se ia de pe aburi, se adauga vanilia si scortisoara (un virf de cutit). Daca scortisoara este nemacinata, se adauga 1-2 bucatele chiar de la inceput, cind se bate pe aburi.
Se serveste fierbinte in pahare cu suport de metal, sau rece in cupe de sticla, dupa ce s-a tinut un timp la frigider. Se consuma in aceeasi zi, altfel si la frigider va lasa lichid la baza si isi va schimba aspectul.
Se poate servi cu budinca de gris, de orez sau de franzela. Pentru aroma, se mai poate adauga un paharel de lichior, sau dupa gust, cind se ia de pe aburi.

Pofta buna !

 

photo:  christonium.com

1797364446_89d37effa9-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail