Sos alb pentru glasat fripturi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
60 g faina, 400 sau cascaval ras, lapte, 50 g unt, 2 oua, sare, piper, 60 g parmezan

Mod de preparare:
Intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l se pun faina si ouale intregi care se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Compozitia se dilueaza cu laptele rece adaugat cite putin la inceput, pina se subtiaza, apoi se pun jumatate de lingurita cu sare si un virf de cutit cu piper. Se bate repede cu telul in forma de para pe un vas cu apa clocotita, timp de 8-10 minute, pina cind compozitia se ingroasa ca o smintina care abia curge si se desfac toate  cocoloasele  formate  la  inceput   (cind   s-au  infierbintat).

Friptura de vitel sau de vita, cind este gata, se taie in felii de 1 cm grosime care se vor aseza unele linga altele, neinghesuite intr-o cratita sau tava smaltuita, unsa cu grasime si tapetata cu faina sau pesmet. Cind sosul este gata, se asaza cu lingura un strat de 1 cm grosime peste fiecare felie de carne si se presara cu parmezan sau cascaval ras. Inainte de servire, se baga in cuptor, la foc tare, 10-15 minute, ca sa se rumeneasca putin.

Pofta buna !

 

 

sos1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail