Sos alb pentru glasat fripturi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

60 g faina, 400 sau cascaval ras, lapte, 50 g unt, 2 oua, sare, piper, 60 g parmezan

Mod de preparare: 

Intr-un lighenas smaltuit de 2-3 1 se pun faina si ouale intregi care se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Compozitia se dilueaza cu laptele rece adaugat cate putin la inceput, pina se subtiaza, apoi se pun jumatate de lingurita cu sare si un varf de cutit cu piper. Se bate repede cu telul in forma de para pe un vas cu apa clocotita, timp de 8-10 minute, pina cand compozitia se ingroasa ca o smantana care abia curge si se desfac toate  cocoloasele  formate  la  inceput   (cand   s-au  infierbintat).
Friptura de vitel sau de vita, cand este gata, se taie in felii de 1 cm grosime care se vor aseza unele langa altele, neinghesuite intr-o cratita sau tava smaltuita, unsa cu grasime si tapetata cu faina sau pesmet. Cand sosul este gata, se asaza cu lingura un strat de 1 cm grosime peste fiecare felie de carne si se presara cu parmezan sau cascaval ras. inainte de servire, se baga in cuptor, la foc tare, 10-15 minute, ca sa se rumeneasca putin.

Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail