Sos cu unt de raci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#Ingrediente:

50 g unt de raci, 25 g faina, 1/2 l supa de la peste rasol sau supa in care au fiert racii, sau supa care a ramas dupa adunarea untului de raci, zeama de lamaie, patrunjel, tarhon, 50 ml vin alb, sare.

Mod de preparare:

Faina si untul de raci se infierbinta un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte adaugata treptat, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna vinul si se lasa sa dea in 2-3 clocote, ca sa se lege cu faina. Supa de raci sau de peste rasol fiind acrita, sosul se va acri numai daca este nevoie, apoi se va sara dupa gust. Se aromeaza cu tarhon sau patrunjel.
Se serveste (in sosiera) cu carne de raci fierti, sau cu peste rasol sau prajit natur.


Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail