Sos de ceapa

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
250 g ceapa alba, 25-30 g faina, 50 g unt sau untdelemn, 200 ml lapte, un virf de cutit piper, sare, zeama sau sare de lamiie, otet.

Mod de preparare:
Ceapa se fierbe in 1/2 1 apa. Se face un soi alb din faina, unt, lapte la care se adauga piureul de ceapa impreuna cu tot lichidul in care a fiert, completind cu apa, ca sa rezulte cea 700 ml sos. Se lasa sa fiarba 2- 3 clocote, apoi se ia de pe foc. Se potriveste de sare si se acreste, dupa gust. Pentru aroma, se pune putin piper macinat sau preferabil o lingurita rasa de “Vegeta”, sau citeva ciuperci proaspete sau uscate, fierte impreuna cu  ceapa.

Se serveste cu rasol de carne de vita sau pasare, escalop de vitel (snitel natur de vitel), friptura inabusita din carne de porc, pasare sau vitel, asociate cu piure de cartofi.

Pofta buna !

#

sos-ceapa-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail