Sos de ciuperci cu vin

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 100 gr ciuperci, 100 gr de unt, 2 galbenusuri, 1/2 ceasca de smantana, 1/2 pahar de vin rosu, 1/2 l supa de legume, 1 lingura sos alb, sare, zeama de lamaie.

Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o craticioara cu vinul, la foc mic. Se lasa sa fiarba pana scade vinul, apoi se adauga treptat o lingura de sos alb rece, supa de legume si smantana si se lasa sa fiarba. Dupa ce a scazut si sosul a capatat o consistenta cremoasa se amesteca si galbenusurile batute cu unt si sare. Se asaza vasul deasupra unei oale cu apa fierbinte ca sa stea la caldura. Ciupercile se taie feliute si se inabusa in unt, intr-o cratita acoperita cu capac, amestecand din cand in cand. Dupa ce au scazut de tot, se amesteca in sos. La sfarsit se adauga zeama de lamaie. Se serveste la fripturi.

Pofta buna!

#

ciuperci-cu-vin-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail