Sos de hrean I

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

 30 g faina, 30 g unt, 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie sau otet, 1-2 linguri cu varf hrean ras, sare.

Mod de preparare:

Se prepara un sos alb, ca la un sos normal, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti egale cu supa de carne sau de zarzavat. Cand este gata, se ia de pe foc si se drege imediat cu smantana frecata bine cu o lingura de apa rece. Se potriveste de sare si se acreste putin cu o lingura de zeama de lamaie sau cu o lingurita de otet, dupa gust. Hreanul, ras prin ra’zatoarea cu gauri mici, se adauga in sos numai in momentul servirii, fara sa mai fiarba, altfel, hreanul va da un gust amar sosului. Pentru gust mai bun se poate pune si o lingurita de   zahar.

Se serveste la carne rasol, crenvursti, carnati calzi,  fripti sau fierti etc.

Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail