Sos de hrean

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
30 g faina, 30 g unt, 1/2 l lapte, 100 ml smintina, zeama de lamiie sau otet, 1-2 linguri cu virf hrean ras, sare.

Mod de preparare:
Se prepara un sos alb, cum s-a aratat inainte, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti egale cu supa de carne sau de zarzavat. Cind este gata, se ia de pe foc si se drege imediat cu smintina frecata bine cu o lingura de apa rece. Se potriveste de sare si se acreste putin cu o lingura de zeama de lamiie sau cu o lingurita de otet, dupa gust. Hreanul, ras prin ra’zatoarea cu gauri mici, se adauga in sos numai in momentul servirii, fara sa mai fiarba, altfel, hreanul va da un gust amar sosului. Pentru gust mai bun se poate pune si o lingurita de¬† zahar.
Se serveste la carne rasol, crenvursti, cirnati calzi, fripti sau fierti etc.

Pofta buna !

#

sos-hrean1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail