Sos de lamaie sau portocala

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
O lamaie sau portocala, 25 g faina, 30 g unt sau untdelemn, 1/2 l supa de carne sau apa, o lingurita ceapa rasa fin, 100 ml smantana, sare.

Mod de preparare:
Faina si untul se infierbinta, un minut, la foc mic, fara sa se coloreze deloc; se trage la o parte, se pune ceapa cu care se amesteca putin ca aceasta sa-si dezvolte aroma, apoi se stinge cu supa de carne sau de oase, sau cu apa, adaugate treptat, ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga coaja numai de la suprafata lamiiei sau portocalei, rasa fin, se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege si apoi se ia de pe foc. Se potriveste de sare si se acreste, dupa gust, cu zeama de lamiie sau portocala. Zeama de portocala se completeaza cu putina zeama de lamiie. Se adauga smintina batuta bine cu o lingura de apa rece, cu care se amesteca, apoi, se presara deasupra patrunjel tocat si se pun citeva bucatele de unt proaspat.
Se serveste cu rasol de pasare, vaca, vitel, cu limba fiarta, ficat prajii natur, snitele natur de vitel (escalop) sau de porc, cu friptura inabusita, toate asociate cu piure de cartofi.

Pofta buna !

#

sos-portocale-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail