Sos de mere

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
1/4 kg mere (2-3 bucati), 50-100 ml smantana, 20 g faina, 25 g unt sau untdelemn, o lingurita zahar, sare, zeama de lamiie, patrunjel, telina.

Mod de preparare:
Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari sau se taie in felii subtiri de 1 cm si se fierb 10 minute in 1/4 l apa, sau supa de carne sau de zarzavat. Se pun un virf de lingurita cu sare sau 1/2 lingurita cu  “Vegeta”  si o mica frunza de telina  (daca  se fierb cu apa). Cind merele sint fierte, se adauga faina frecata cu 2 linguri apa rece si sminiina, lasindu-se sa fiarba 2-3 clocote. Daca sosul este prea gros, se mai dilueaza putin, ca sa fie ca o smantana subtire. Se ia de pe foc, se adauga untul proaspat sau o lingura de untdelemn si patrunjel tocat. Cine doreste mai acru, adauga citeva picaturi de zeama de lamiie. O lingurita de zahar ii va da un gust placut.
Se serveste cu rasol de pasare, vaca, vitel, cu limba fiarta, ficat prajii natur, snitele natur de vitel (escalop) sau de porc, cu friptura inabusita, toate asociate cu piure de cartofi.

Pofta buna !

#

sos-mere-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail