Sos de unt

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
50 g unt, 100 ml apa, 15-20 ml zeama de lamaie, o jumatate de lingurita sare.

Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un lighenas smaltuit si se bat cu furculita pe foc mic, 2 minute, ca sa se emulsioneze untul in lichid. Sosul va ramine tot lichid, dar cu grasimea difuzata in particele foarte mici, daca se foloseste imediat. Cind se ia de pe foc, se pune patrunjel toact sau 1-2 catei de usturoi (sau mai mult), tocati marunt si se toarna fierbinte peste carne calda: rasol de pasare, vitel, vita, peste, limba fiarta. Zarzavatul care a fiert cu carnea se taie cu cutitul riglat (ondulat, ca sa fie mai aspectuos) in cuburi mari si se asaza pe un platou, linga rasol. Se stropeste si zarzavatul cu sosul de unt.
Cantitatea de sos depinde de cantitatea de rasol si de zarzavat. Se serveste fierbinte.

Pofta buna !

#

sos-unt-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail