Sos de vin pentru peste rasol

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#Ingrediente:
 

50 g unt sau  untdelemn, 30 g faina, 2 galbenusuri,   100 ml  smantana, 200 ml vin alb sec, 1/2 l  in care a fiert pestele (v. “Peste rasol”).

 Mod de preparare:


 Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta un minut, la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 rinduri, amestecand bine, de fiecare data, pina se desfac cocoloasele, si, la urma, se toarna vinul (daca supa n-a fost prea acra). Se lasa sa dea in 2-3 clocote ca sa se lege, apoi se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smantana si, facultativ, se pune o lingurita de mustar; totul se amesteca cu sosul fierbinte. Pentru aroma, se adauga marar, patrunjel, tarhon, dupa gust.
Sosul se serveste imediat (in sosiera), iar pe un platou se asaza pestele rasol, intreg sau taiat in bucati, cu zarzavatul fiert, taiat cu cutitul riglat (ondulat), aranjat in jurul lui.

 

Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail