Sos maioneza din iaurt sau smantana

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
200 ml iaurt sau smantana, sau 100 ml iaurt si 100 ml smantana, 2 oua mari, o lingurita cu virf mustar, o lingurita ceapa rasa (pentru regim se poate fara ceapa si mustar, sau foarte putin), un virf de lingurita sare.

Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele de mai sus intr-un lighenas si se bat cu telul in forma de para, timp de 6-7 minute, pe un vas cu apa clocotita, exact ca si in retetele precedente. Deoarece compozitia nu contine grasime, trebuie sa fie batuta mai mult, pina cind se leaga ca o maioneza subtire care curge. Se ia apoi de pe foc si se adauga, pentru aroma, marar sau patrunjel tocat. Sosul va fi mai subtire decit precedentele.
Se intrebuinteaza cald sau rece pentru preparate din legume fierte, calde sau reci, pentru ochiuri romanesti, oua fierte (taiate in jumatati sau sferturi), crenvursti calzi, sunca, carne de pasare fiarta etc.

Pofta buna !

#

sos11-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail