Sos Pesto cu pui

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Sos pesto cu pui

Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg, 2 kg cartofi, 1 lamaie, frunze de rozmarin, ulei de masline; pentru sos: 1/2 catel de usturoi, sare si piper, busuioc proaspat, parmezan ras, ulei de masline.

Mod de preparare: Mai intai se pregateste puiul: se spala , se scot maruntaiele si se pregateste ca si pentru a fi umplut. Se fierb cartofii cu lamaia ca sa prinda aroma, apoi se scurge apa, se scoate lamaia si se introduce in interiorul puiului. Se iau frunzele de rozmarin, se zdrobesc si se feraca cu putin ulei de masline introducandu-se de asemenea in interiorul puiului. puiul se coace intr-o tava timp de 30 de minute la foc mare, apoi se adauga cartofii fierti si se mai tin inca aproximativ o ora la cuptor. Intr timp se pregateste sosul.Intr-un mojar se zdrobeste usturoiul adaugandu-se apoi sare, piper si frunzele de busuioc. Se muta totul intr-un castron unde amestecului de mai sus i se adauga si ulei de masline si parmezan. Se amesteca pana cand sosul capata o consistenta cremoasa. Sosul pesto se serveste cu puiul rumenit la cuptor si cu cartofii aurii, o salata verde cu zeama de lamaie si eventual completati totul cu o bere rece de la frigider.

Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail