Sos picant

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:


30-50 ml untdelemn sau alta grasime, 50 g ceapa, 150-200 ml vin sec, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa mustar, 25 g faina, cea 300 ml apa, sare, piper, 2 boabe de ienibahar sau o ramura mica de cimbru, o foaie de dafin, o bucatica de scortisoara macinata, o cuisoara nemacinata, sare.

30-50 ml untdelemn sau alta grasime, 50 g ceapa, 150-200 ml vin sec, 100 ml suc de rosii, o lingurita rasa mustar, 25 g faina, cea 300 ml apa, sare, piper, 2 boabe de ienibahar sau o ramura mica de cimbru, o foaie de dafin, o bucatica de scortisoara macinata, o cuisoara nemacinata, sare.

Mod de preparare:


Acest sos trebuie sa contina arome mai puternice si neaparat, vin. Se poat pune, dupa gust, din toate. Ceapa rasa fin se caleste cu grasimea la foc mic, numai un minut, ca sa-si dezvolte aroma, apoi se stinge cu apa si se lasa sa fiarba 10 minute, la foc mic. Dupa aceea, se adauga faina, diluata cu vinul si toate celelalte. Sosul se lasa sa fiarba 2-3 clocote, ca sa se lege cu faina si, apoi, se sareaza. Daca este prea gros, se dilueaza cu apa, vin sau suc de rosii, dupa gust.
Se serveste cu snitel natur din orice carne, escalop de vitel, ficat prajit natur, chiftele, rulada de carne etc.


Pofta buna !

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail