Sos remoulade

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
100 g mustar, 100 ml ulei, 20 ml zeama de lamaie, sare.

Mod de preparare:
Mustarul se freaca bine cu zeama de lamaie, adaugind uleiul in fir subtire. Se sareaza dupa gust. Se serveste cu orice carne fripta sau fiarta, calda sau rece, cu crenvursti calzi, sunca etc. Cine doreste sosul mai picant, poate adauga putin tarhon tocat fin sau citeva capere si un castravecior acru, tocat marunt si scurs de zeama. Sosul remoulade simplu (fara castraveti) se amesteca cu 150-200 ml smantana groasa, se aromeaza cu marar sau patrunjel si apoi se amesteca cu legumele fierte si bine strecurate: fasole verde, dovlecei, praz etc; se servesc ca fel intii.

Pofta buna !

 

photo: cuisineactuelle.fr

sos-mustar-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail