Spaghete cu vinete

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 400 gr spaghete, 50 gr masline, 2 catei de usturoi, 1 vanata, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, ulei de masline, 5 frunze de busuioc praspat, 75 gr pesmet, 1 lingurita de otet balsamic, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala bine vanata si ardeii. Ardeii se curata de cotor si seminte, taindu-se fasii. In cuptorul incins bine se introduce o tava pe care se asaza vanata, fasiile de ardeii, toate stropite cu 2 linguri de ulei de masline. Nu uitati insa sa intepati putin vanata cu o furculita inainte de a o pune la copt. Din otet, 3 linguri de ulei, busuioc, usturoiul pisat, busuiocul taiat marunt, maslinele fara samburi si tocate, sare si piper se face un sos. Cand vanata e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se desface in fasii si se amesteca cu ardeii turnandu-se deasupra sosul preparat anterior. Intr-o oala se pun la fiert spaghetele, cu un strop de ulei ca sa nu se prinda. Intre timp se pune intr-o tigaie o lingura de ulei si se rumeneste putin pesmetul pana capata o nuanta aramie. Se scot spaghetele, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu legumele, pesmetul rumenit presarandu-se la sfarsit peste restul compozitiei. Se serveste imediat.

Pofta buna!

#

paste-vinete-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail