Spanac cu sos Bechamel

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingredinete reteta : faina, spanac, unt, faina, lapte, oua, cascaval,

Remineralizant, antianemic si un calmant deosebit al sistemului cardiac, spanacul este un veritabil remediu alimentar. Pregatit cu rabdare, putina imaginatie si talent, acest remediu naturist poate fi insa si un preparat culinar gustos si hranitor.

Ingrediente: 1 kg spanac, 50 gr. unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 1 ou, 150 gr de cascaval ras, sare.

Mod de preparare: Spanacul se fierbe in apa cu sare. E bine ca oala in care fierbe spanacul sa nu fie acoperita pentru ca acesta sa-si pastreze aspectul verde, sanatos. Se lasa apoi intr-o sita, sa se scurga bine. Intre timp, se topeste untul intr-o tigaie adaugandu-se apoi faina si amestecand bine pana se omogenizeaza perfect. Laptele se amesteca cu cascavalul ras cu sarea si cu oul si se incorporeaza in amestecul de faina si unt pentru a obtine sosul Bechamel. Spanacul stors bine se toaca marunt si se amesteca cu sosul Bechamel, se pune tot acest amestec intr-un vas uns cu unt si se da la cuptor sa se gratineze.

 

Photo restaurantedelux.ro

Spanac_ardelenesc-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail