Sparanghel cu jambon

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 300 g jambon, 500 g sparanghel, 100 ml smantana, 50
g cascaval, 30 g unt, 20 g faina, sare, putin zahar.

Mod de preparare: Se curata sparanghelul si se taie in bucati de
aproximativ 2 cm. Intr-o oala se pune apa cu putin zahar la fiert si se pune
sparanghelul in apa. Se adauga apoi si putina sare si se lasa sa fiarba la foc
mic. Dupa ce s-a inmuiat sparanghelul, se strecoara sparanghelul dar fara a
arunca apa. Se pregateste apoi un rantas din faina si unt care se desface cu
apa in care a fiert sparanghelul. Se fierbe sosul si la final se adauga si
sparanghelul fiert. Se adauga acum si smantana si se amesteca totul bien.
Separat se ia un vas de Jena, se tapeteaza cu jumatate din feliile de jambon,
se toarna sparanghelul fiert, se pune restul jambonului, se adauga cascavalul
si se da la cuptorul incins in prealabil pana se topeste cascavalul. Se
serveste cald. Se poate servi si ca salata cu branza feta

Pofta buna!

 

 

photo: restaurantedelux.ro

Salata_de_sparanghel_cu_tofu_si_jambon-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail