Strudel sarat cu branza

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina, 2 linguri ulei, 1 ou, 1 lingurita de sare, 1 lingurita zeama de lamaie, 100 ml apa calduta; pentru umplutura: 2 cepe mijlocii, 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 3 linguri ulei, 3 galbenusuri, 4 linguri pesmet, 100 g branza moderat sarata, sare, piper, boia dulce, 2 oua intregi.

Mod de preparare: Se face mai intai un aluat elastic, omogen din amestecarea ingredientelor de mai sus, mai putin cele pentru umplutura. Aluatul se pune apoi in folie si se lasa 1 ora. Intre timp se taie cepele rondele, ardeii fasii inguste, se calesc toate in ulei timp de 5 minute si se lasa apoi sa se raceasca. Apoi se amesteca cu pesmet, branza, sare, piper si boia. Se sparg doua oua, se separa albusul, se bate spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus. E momentul sa luam aluatul si sa-l intindem intr-o foaie subtire. Se intinde compozitia pe foaia de strudel lasandu-se o margine de aproximativ 3 cm. Aceasta margine se unge cu galbenus. Se face totul sul, marginile se indoaie sub sul si se asaza strudelul pe o tava tapetata cu hartie pergament. Se unge strudelul cu restul galbenusului si se da la cuptorul incins timp de aproximativ 30 de minute.

Pofta buna!

 

 

photo: iria.ro

strudel-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail