Sufleu cu legume

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 500 ml lapte, 200 g morcovi, 200 g conopida, 200 g
ciuperci, 200 g mazare verde, 80 g faina, 50 g sunca presata, 50 g cascaval
ras, 4 oua, sare, pesmet.

Mod de preparare: Se curata mai intai legumele, se spala bine.
Morcovii se taie fasii, conopida se desface in buchetele, iar ciupercile felii.
Se calesc toate in putin unt, se condimenteaza si se lasa apoi sa se raceasca.
Se pregateste apoi un sos alb din unt, faina si lapte si se lasa si acesta sa
se mai raceasca, apoi se amesteca cu galbenusurile, cascavalul ras, sunca
presata si albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa se asaza straturi sucesive
din sos si respectiv legume calite. Se pune tava la fiert pe aburi timp de
aproximativ 40 de minute. Cand sufleul e gata, se rastoarna totul pe un platou
si se orneaza cu putin pesmet, unt topit si cascaval ras.

Pofta buna!

 

 

 

photo: farfuridi.ro

sufle-de-legume1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail