Sufleu de conopida

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 800 g conopida, 300 ml lapte, 60 g faina, 50 g unt,
4 oua, sare, pesmet, sos de smantana, unt pentru uns forma.

Mod de preparare: Se spala bine conopida si se desface in buchetele
mici. Se fierbe in apa cu sare si apoi aproximativ o treime din ea se paseaza,
restul pastrandu-se intreaga. Se prepara apoi un sos alb din unt, faina si
lapte si dupa ce acesta se raceste se adauga galbenusurile, conopida pasata si
albusurile batute spuma, se amesteca bine si se condimenteaza. Se unge cu unt o
tava, se toarna compozitia si la sfarsit se presara buchetelele intregi de
conopida si se da la cuptor unde se coace pe aburi timp de 30 – 40 de minute.
Se serveste cu sos de smantana.

Pofta buna!

 

 

photo: dietadukan.ro

sufleu-conopida-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail