Sufleu de dovlecei

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 300 ml lapte, 100 g unt, 100 g faina,
100 g cascaval, 5 oua, sare.

Mod de preparare: Se curata dovleceii, se taie in lungime si se
inlatura samburii. Se toaca apoi cubulete si se pun la fiert. Se sareaza si se
pipereaza si apoi se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se face un
sos alb din trei sferturi din cantitatea de unt, faina si lapte, se adauga
condimente si cascavalul ras si apoi se lasa sa se mai raceasca. Ouale se
separa, galbenusurile fiind incorporate treptat, iar albusurile fiind batute
spuma. Se amesteca si dovleceii si albusurile, se potriveste de sare si se
toarna intr-un vas uns cu unt. Restul de unt se topeste si se toarna deasupra
sufleului. Se mai poate presara niste cascaval ras deasupra sufleului si apoi
se poate da la cuptor. Se scoate cand s-a rumenit si se serveste cald.

Pofta buna.

 

photo: secretele-bucatariei.ecuisine.ro

sufleu-dovlecei-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail