Sufleu de gulii

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 400 g gulii, 100 g unt, 50 g faina, 250 ml lapte, 3
oua intregi, 30 g cascaval ras, sare, nucsoara rasa, patrunjel verde.

Mod de preparare: Se face un sos Bechamel din faina, unt (doar 50 g)
si lapte si apoi se lasa la racit. Intre timp se curata guliile, se taie fasii
de aproximativ 1 cm, se sareaza si se calesc in restul de unt pana se inmoaie.
Sosul racit se amesteca cu galbenusurile, guliile calite si apoi racite si
albusurile batute spuma. Se condimenteaza totul si se toarna intr-o forma de Jena unsa cu unt si
tapetata cu pesmet si deasupra se presara cascavalul. Se da la cuptor pana se
rumeneste si se serveste cu sos de smantana. Platoul se orneaza cu frunze de patrunjel
proaspat.

Pofta buna!

 

 

photo: secretele-bucatariei.ecuisine.ro

sufleu-de-gulii-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail