Sufleu de mere

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente: 1 kg de mere, 250 g zahar, 30 g unt, 6 albusuri, 1
lingura pesmet, 1 plic de scortisoara, 1 zahar vanilat, coaja de lamaie.

Mod de preparare: Se curata merele de coaja, se taie bucati si se pun
la fiert cu o cescuta de apa si zaharul tos. Se lasa sa fiarba cateva minute
bune, pana ce se inmoaie. Se iau de pe foc, se paseaza printr-o sita pana ce
capata consistenta unui piure. Se condimenteaza cu zaharul vanilat, coaja de
lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma. Se pune totul intr-o tava unsa
cu putin unt si presarata cu pesmet si se da la cuptor timp de 25 – 30 minute.
Se serveste imediat cu zahar pudra deasupra.

Pofta buna!

 

 

photo: secretele-bucatariei.ecuisine.ro

sufleu-de-mere-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail