Supa-crema de cartofi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
1/2-2 l supa de carne sau de oase fiarta cu zarzavat, sau numai de zarzavat strecurata, 1/2 kg cartofi, un ou, 100 ml smantana, 20 g unt, zeama sau sare de lamaie, patrunjel, sare.

Mod de preparare:
Cartofii, curatati si taiati in cuburi mici, se fierb in supa de carne sau de zarzavat, pina cand se zdrobesc. Se trec impreuna cu supa printr-o strecuratoare din sirma inoxidabila. Se pot trece si un morcov si o telina odata cu ei. Daca s-au fiert in apa simpla, se pune o lingurita cu “Vegeta” care da un gust placut. in oricare varianta, se fierbe si o ceapa taiata in sferturi care se trece odata cu cartofii prin sita de sirma. Supa rezultata se pune sa dea in clocot, apoi se ia de pe foc si, asa fierbinte, se drege; un galbenus de ou se freaca cu smantana si cu o lingura de apa rece, se adauga putina supa fierbinte, apoi se toarna in restul de supa si se amesteca. Se sareaza si, facultativ, se acreste cu zeama de lamaie, dupa gust. Pentru aroma si gust, se pun patrunjel tocat si cateva bucatele de unt deasupra.
Se serveste simpla sau cu crutoane din franzela prajita, ca in reteta precedenta.

Pofta buna !

 

 

 

photo: aromedinbucatarie.wordpress.com

supa-crema-legume1-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail