Supa crema de dovlecei

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 3-4 dovlecei, 2 cepe, 80 g unt, 1 lingura faina, 1
pahar lapte, 2 oua, sare, 2 ½ l apa, 150 g smantana, 2-3 oase de vita.

Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in
cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert aproximativ 2 ore, se strecoara.
In aceasta zeama se introduce ceapa curatata si taiata felii subtiri si dovleceii
curatati, taiati in bucati nu prea mari si inabusiti in grasime. Se lasa sa
fiarba la foc potrivit. Faina se amesteca cu laptele caldut si se introduce in
supa, apoi se mai lasa sa fiarba cam 30-35 minute dupa care se trece totul prin
sita se amesteca cu galbenusurile batute bine si se presara verdeata tocata
marunt. Se serveste la masa cu smantana si cu crutoane din paine prajita.

Pofta buna!

#

supa-crema-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail