Supa-crema de legume

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:
dovlecei, conopida, morcov, telina, spanac, mazare boabe, praz, ceapa, fasole verde, ardei, rosii

Mod de preparare:
Supele-creme se pot prepara din orice leguma, dupa modelul Supa-crema de cartofi, sau combinate intre ele, dupa preferinta, sau dupa ce se gaseste la indemina. Cand totul este fiert bine, se trece prin sita din sirma inoxidabila, se dilueaza dupa gust, se potriveste de sare sau se pune o lingurita cu varf de “Vegeta” si sare, cit este necesar.

Pentru aroma, se pun patrunjel, telina sau marar tocat (dupa felul legumei) si cateva bucatele de unt deasupra, sau o lingura de untdelemn. Se serveste dulce sau acrita dupa gust si cu crutoane din piine prajita.

Aceste supe-creme din zarzavaturi sunt indicate mai ales pentru copii si in diferite regimuri. Sunt foarte hranitoare, bogate in saruri minerale si vitamine. Pentru a le mari valoarea nutritiva, se pot fierbe cu carne de pasare, vaca sau vitel sau numai cu oase. Carnea si oasele se pun la fiert in apa rece si, numai cand clocoteste, se adauga zarzavatul sau legumele, cum s-a aratat si, in continuare, se finiseaza ca mai sus.

Pofta buna !

#

 

 

photo: pizzaveroneze.ro

supa-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail