Supa crema de mazare

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1 kg mazare pastai, o mana de spanac, 70 g unt, 2
linguri faina, 2 l supa de carne, 1 lingurita zahar, 1 legatura de marar, sare,
patrunjel.

Mod de preparare: Se curata si se spala bine mazarea, spanacul si
verdeata. Se pun mai intai boabele de mazare cu apa la foc. Dupa cateva
clocote, se adauga frunzele de spanac si sarea. Dupa ce boabele de mazare sunt
bine fierte, se paseaza totul pentru a transforma legumele intr-un piure
vegetal. Intr-o alta oala se topeste untul, se presara faina, apoi se adauga cateva
linguri de zeama in care a fiert mazarea. Se lasa sa fiarba 5-10 minute. Se
adauga piureul, restul de zeama, sarea si zaharul, dupa plac. Se amesteca bine
si se mai da un clocot. Se serveste presarata pe deasupra cu o legatura de
marar tocata marunt.

Pofta buna!

 

 

photo:gurmandino.ro

Supa-crema-mazare-menta4-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail