Supa de ciuperci

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

I Ingrediente:
Circa 2 l supa de carne sau de zarzavat strecurata, 200 g ciuperci albe de pasune sau minatarci, 30 g unt, o ceapa de marime mijlocie, o lingura cu varf de orez (30 g), un ou, 100 ml smantana sau iaurt, patrunjel, piper, sare.

Mod de preparare:
Ciupercile albe de pasune si minatarcile sunt cele mai indicate. Se spala bine, se taie in felii si se fierb in supa clocotita impreuna cu orezul, cea 30 minute, pina se moaie bine. Ceapa se pune intreaga si se scoate cand este fiarta. Se ia de pe foc si se drege imediat cu smantana sau iaurtul si galbenusul, frecate cu o lingura de apa rece. Se potriveste de sare si se adauga un varf de cutit de piper, sau o lingurita cu varf de “Vegeta”. Deasupra se pun cateva bucatele  de unt  si patrunjel  taiat.  Se  serveste dulce sau acrita dupa  gust.

II. Ingrediente:
Un morcov, un patrunjel, o ceapa, toate mici (200 g), 200 g ciuperci, o lingura orez (20 g), un ou, 100 ml smantana sau iaurt, lamaie, patrunjel, marar, 2 l apa.

Mod de preparare:
Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari se caleste 2 minute in 2 linguri de untdelemn, se stinge cu apa fierbinte si se adauga ciupercile taiate in felii. Se fierb toate cea 30 minute, apoi se adauga orezul si se fierb in continuare inca 30 minute, pina se moaie. Oala se trage de pe foc si supa se drege cu galbenus si smantana sau iaurt, potrivindu-i-se gustul cu sare, acreala si aroma.

Pofta buna !

 

 

photo: kraftcanada.com

supa-ciuperci-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail