Supa de conopida

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
Maruntaie si partea din spate cu mult os de la un pui sau alta pasare (circa 300-400 g), o conopida (circa 500 g), morcov (150 g), 20 g orez, un ou, 100 ml smantana sau iaurt, frunte de patrunjel, telina, o ceapa de marime mijlocie.

Mod de preparare:
Se pregateste exact ca si supa de gulii. Carnea se pune la fiert in apa rece cu o lingurita rasa de sare. Morcovul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se fierb impreuna cu carnea sau se calesc 2 minute in 30 g unt sau 2 linguri de untdelemn si apoi se adauga in supa care fierbe. Conopida se taie in bucatele; se curata fiecare buchetel de invelisul fibros de pe tulpina, tragind cu cutitul coaja de la taietura spre floare. Cand carnea, zarzavatul si orezul sunt fierte, se adauga conopida si se fierbe cea 20 minute, avind grija sa nu se zdrobeasca. Se drege si se aromeaza cu frunze de patrunjel, telina, marar.

Se poate pregati si fara carne. Morcovul si ceapa se calesc 2-3 minute in 2-3 linguri untdelemn sau 40 g unt ca sa-si dezvolte aroma; totul se stinge cu apa fierbinte si se fierbe 30 minute. Se pune orezul si se lasa sa fiarba inca 15 minute. Apoi se adauga conopida cu care se mai fierbe 20 minute.

Cand toate sunt bine fierte, se ia de pe foc, se drege si aromeaza ca mai sus, potrivindu-se gustul cu sare, sau adaugind o lingurita cu varf de “Vegeta”.

Pofta buna !

 

photo: allysonkramer.com

supa-conopida-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail