Supa de dovlecei

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
2 dovlecei tineri de 600-700 g amandoi, 20 g orez, 1/4 l suc de rosii, 1/2 l supa de carne sau de zarzavat, o lingurita de ceapa rasa, 2 linguri untdelemn sau 30 g unt, marar, patrunjel, cimbru, sare.

Mod de preparare:
Se fierbe cea 1/4 kg zarzavat (morcov, patrunjel, telina, ceapa) in 2 l apa clocotita. Se poate pune si un os de vita, sau carne de pasare, cu mult os, sa fiarba impreuna cu zarzavatul. Carnea sau oasele se pun la fiert in apa rece cu o lingurita rasa de sare. Cand clocoteste apa, se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi. Dupa ce s-a fiert zarzavatul, se strecoara supa; daca este carne, aceasta se lasa in supa.

Se adauga sucul de rosii, orezul, 2 linguri de untdelemn, se amesteca bine sa nu se prinda orezul de fundul oalei si se lasa sa fiarba 15 minute. Apoi, se pun dovleceii curatati de coaja si seminte (claca sunt mari) si taiati in cuburi. Se fierb 15-20 minute, avind grija sa nu se moaie prea mult. Pentru,aroma, se adauga o lingurita de “Vegeta” sau numai patrunjel, marar si o mica ramura de cimbru. Daca supa este prea deasa, se mai adauga suc de rosii sau apa, dupa gust. Se poate servi asa, sau dreasa cu galbenus, smantana sau iaurt, ca si precedentele.

Sau, se rade tot zarzavatul prin razatoarea cu gauri mari, se caleste 2-3 minute, la foc mic, cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt ca sa-si dezvolte aroma, se stinge totul cu cea 1/2 l apa in care au fiert oasele, sau cu apa simpla. Cand zarzavatul este fiert, se adauga orezul, un ardei taiat in felii subtiri, cimbru, marar, suc de rosii si, dupa 15 minute, dovleceii.
Se drege ca mai sus, sau se serveste nedreasa.

Pofta buna !

 

 

photos: noteatingoutinny.com

supa-dovlecei-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail