Supa de macris

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente:

3 l apa, 500 g macris, 2 cartofi, 1 lingura unt, sare, 1 galbenus, 2 linguri de smantana

Mod de preparare:

Macrisul trebuiea sa fie foarte tanar, de aceea aceasta supa nu este gustoasa decat foarte devreme primavara.

Se alege si se spala foarte bine macrisul. Se inabusa intr-o cratita cu putin unt, pana cand se inmoaie. Se pune apoi intr-o oala cu apa in care a fiert zarzavat, impreuna cu cartofi curatati si taiati bucati si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba jumatate de ora. Cand este aproape gata, se adauga cateva frunze de macris spalate, care au fost de la inceput lasate la o parte si se mai da o data in clocot. Inainte de a fi servita, se drege cu un galbenus si doua linguri de smantana.

Pofta buna!

 

photo: neogaf.com

supa-macris-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail