Supa de rosii cu crutoane

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 1,4 kg rosii coapte, 750 ml supa de legume, 4 catei
de usturoi, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri frunze de busuioc, 2 felii de
paine, 1 lingura de sare grunjoasa, putin piper negru.

Mod de preparare: Se spala bine rosiile, se taie in jumatati, li se
inlatura samburii si cotorul si apoi se amesteca cu usturoiul curatat si lasat
bucati intregi, cu putina sare si piper. Se amesteca totul bine si se intinde
intr-o tava care se da la cuptorul incins in prealabil. Se lasa circa 30 de
minute. Painea se taie bucatele micute, se pune intr-un castron in care s-a
scurs uleiul de masline, se amesteca bine pentru a se imbiba painea bine si se
calesc intr-o tava. Se scot acum rosiile, se scoate usturoiul copt din tava si
se recupereaza miezul amestecandu-se cu rosiile. Intr-un mixer puneti rosiile,
miezul de usturoi, busuiocul, 150 ml de concentrat de supa si putina sare si
amestecati bine.Se pune apoi totul intr-o oala incapatoare, se desface
amestecul cu restul supei concentrat si se aduce la punctul de fierbere.
Deasupra se presara crutoanele si eventual inca cateva frunzulite de busuioc.

Pofta buna!

 

photo: bucatarulsef.ro

2013-11-19-12.28.50-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail