Supa de rosii

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente:

1 kg rosii, 3 linguri orez, 1 galbenus, 2 linguri smantana, 2 l zeama de carne sau apa, sare, 1 lingurita de zahar.

Mod de preparare:

Se pun intr-o oala rosiile spalate si taiate bucati cu putina sare. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit in apa care si-o lasa singure. Cand s-au inmuiat bine, se trec prin sita si se subtiaza cu zeama de carne sau zeama in care am fiert zarzavat. se pune zaharul, orezul, si se lasa sa fiarba; se potriveste de sare. Inainte de a fi servita se drege cu un galbenus si 2 linguri de smantana. Este foarte gustoasa rece. In cazul acesta, zeama de supa cu care se subtiaza trebuie curatata bine de grasime.

 Pofta buna!

 

 

photo: chatelaine.com

supa-rosii-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail