Supa de usturoi

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ingrediente:
Circa 2 l supa de carne sau de zarzavat strecurata, 3-4 catei de usturoi, 3 oua, 2 felii de franzela (circa 80 g), 50 g unt sau untdelemn, patrunjel, zeama de lamaie, otet, 100 ml smantana sau iaurt.

Mod de preparare:
Supa strecurata se infierbinta pina da in clocot, apoi se ia de pe foc, se pune usturoiul tocat si se drege; un galbenus de ou se freaca cu smantana sau iaurt si cu o lingura de apa rece, se adauga 2-3 linguri cu supa fierbinte si totul se desarta in restul de supa. Albusul ramas si ouale intregi se bat bine cu furculita, pina cand se formeaza putina spuma. Se adauga franzela taiata in cuburi foarte mici, un varf de lingurita de sare, un varf de cutit de piper si patrunjel tocat.

O tigaie de clatite se infierbinta goala, 3-4 minute, adaugind apoi 30 g unt sau untdelemn si dupa un minut, cand s-a infierbintat putin, se toarna compozitia de omleta. Se lasa sa se coaguleze bine la baza si sa se rumeneasca, apoi i se ridica marginile de jur imprejur cu lama lata a unui cutit, ca sa curga compozitia moale de deasupra, sub omleta. Cand s-a rumenit pe o parte, se intoarce pe cealalta, cu cutitul introdus sub ea, se rumeneste, se taie in cubulete si se pune in supa fierbinte, numai cand se serveste, ca sa nu se moaie si sa se umfle prea mult.

Facultativ, se acreste cu zeama de lamiie, (otet sau bors), dupa gust si se adauga cateva bucatele de unt sau o lingura de untdelemn, dupa ce supa s-a luat de pe foc. Numai borsul se pune cand fierbe, ca sa se distruga fermentii din el si apoi se drege. Pentru aroma, se adauga patrunjel si leustean tocat.

Pofta buna !

 

 

photo: garlicgirl.com

supa-usturoi-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail