Supa din piure de carote

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: ½ kg morcovi, 2 cepe, 2 l apa, 1 ou, sare, 100 g unt,
1 ½ lingura faina, ½ pahar lapte.

Mod de preparare: Se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu
apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama, iar carotele si
ceapa se paseaza prin sita. Se pun 3/4 din cantitatea de unt in oala in care au
fiert carotele, se adauga faina, se amesteca putin si se toarna apoi piureul de
carote. Se subtiaza cu zeama in care au fiert si cu laptele. Se potriveste de
sare si se mai lasa pe foc sa dea in clocot. Cine doreste poate servi aceasta
supa dreasa cu un galbenus de ou si cu smantana. Se serveste cu restul de unt
si verdeata.

Pofta buna!

#

supa-morcov-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail