Taietei cu sos de ciuperci si sunca

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 400 gr ciuperci, 400 ml supa de carne, 200 gr paste fainoase (taietei lungi sau lasagna), 200 ml frisca, 150 gr sunca presata, 100 gr cascaval, 3 linguri ulei, 2 ardei, 2 linguri de unt, 2 linguri otet din vin, 1 ceapa alba, 1 salata, 1 lingurita amidon alimentar, 1 legatura de ceapa verde, sare, piper, putin zahar.

Mod de preparare: Se taie ciupercutele in sferturi, ceapa alba se taie marunt, sunca se taie fasii inguste, dupa care se amesteca toate intr-o craticioara si se lasa la rumenit in putin unt. Apoi se adauga supa, frisca, sare si piper si se fierb putin. Amidonul se desface in putina apa si se pune ca o dresatura deasupra ciupercilor. Se adauga cascavalul taiat cuburi si se lasa sa fiarba incet pana ce se topeste tot cascavalul. Se taie si ceapa verde marunt si se adauga la ciuperci. Intre timp se fierb taieteii in apa cu putina sare si un strop de ulei. Salata se desface in frunze si se spala, apoi se taie fasii. Se scoate cotorul din ardei, se spala ardeiul si se taie subtire amestecandu-se cu frunzele de salata. Se face un sos de salata din ulei, otet, sare, piper si putin zahar si se pune pe salata. Se scot taieteii, se clatesc cu apa rece si apoi se adauga in salata verde, turnandu-se deasupra sosul de ciuperci cu sunca.

Pofta buna!

 

 

photo: retetebucatarie.co

teitei-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail