Tartine cu unt si sardele

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Ingrediente:
200 g unt, o cutie de sardele sau un tub cu pasta de sardele (anchois).

Mod de preparare:
Se freaca untul pina cand se moaie bine, se adauga sardele care se maruntese bine cu furculita si treptat si untdelemnul lor. Se sareaza dupa gust, circa o lingurita rasa de sare fina. Daca se intrebuinteaza pasta de sardele, aceasta se va adauga dupa gust, deoarece este sarata. Se amesteca pina cand se omogenizeaza si apoi se ung feliile de franzela intr-un strat subtire. Pe fiecare felie unsa se asaza bucatile de sunca sau salam taiate in forma de chibrit de 2-3 cm lungime, castravete acru sau crud, gogosari sau ardei proaspeti sau din conserve, felii de masline, albus si galbenus de ou fiert tare, sardele – toate taiate in bucati mici. Se orneaza cu unt simplu dupa cum urmeaza. O coala de hartie velina se rasuceste in forma de con si i se prinde marginea cu un ac cu gamalie; se taie varful conului, numai cit sa intre un ac mai gros. Se freaca 50 g unt (acesta depinde de cantitatea tartinelor) si se puneĀ in cornetul confectionat; capetele acestuia se prind in palma, se preseaza ca untul sa iasa din cornet, executand in acelasi timp miscari repezi in toate directiile, pentru ca firisorul de unt sa se aseze in zigzag, pe fondul variat colorat.

Pofta buna !

 

 

photo: baguettetastewonderbreadbudget.com

11-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail