Tocanita a la Debretin

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 600 g de vita slaba, 150 g slanina afumata, 100 g carnati Debretin, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 1 rosie, sare, piper.

Mod de preparare: Se pregateste mai intai carnea, spalandu-se si taindu-se fasii subtiri. Slanina se prajeste, se scoate apoi din untura si in schimb se pune ceapa taiata marunt. Se adauga carnea, se inabusa cu putina apa si se condimenteaza totul cu sare si piper. Intre timp se decojeste rosia, se curata ardeiul gras si cel iute, se toaca totul marunt si se adauga la mancare, fierbandu-se pana ce scade zeama si se inmoaie carnea. Cand carnea e mai moale se adauga carnaciorii Debretin, care se tin numai cat sa se inabuse. Apoi se scot si se taie rondele presarandu-se deasupra tocanitei cand aceasta este servita. Se serveste cu pilaf de orez.

Pofta buna!

 

 

photo: voceatransilvaniei.ro

reteta-tocanita-de-legume-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail