Tocanita ardeleneasca

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 600 g carne de vita, 150 g slanina afumata, 100 g smantana, 10 g faina, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 rosie, sare, piper.

Mod de preparare: Se pregateste mai intai carnea, spalandu-se si taindu-se fasii subtiri. Slanina se prajeste, se scoate apoi din untura si in schimb se pune ceapa taiata marunt. Se adauga carnea, se inabusa cu putina apa si se condimenteaza totul cu sare si piper. Intre timp se decojeste rosia, se curata ardeiul si se toaca totul marunt, adaugandu-se la mancare si fierbandu-se pana ce scade zeama si se inmoaie carnea. Faina se amesteca cu smantana si apoi se incorporeaza in mancare amestecandu-se bine. Se poate adauga o jumatate de lingurita de zahar si cateva picaturi de otet. Se serveste cu jumari si mamaliga.

Pofta buna!

 

 

photo: e-rete.ro

tocanita-din-carne-de-porc-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail