Tocanita de vita cu vin

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: 600 g carne de vita slaba, 150 g slanina afumata, 100 ml vin alb, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 rosie, sare, piper.

Mod de preparare: Se pregateste mai intai carnea, spalandu-se si taindu-se fasii subtiri. Slanina se prajeste, se scoate apoi din untura si in schimb se pune ceapa taiata marunt. Se adauga carnea, se inabusa cu putina apa si se condimenteaza totul cu sare si piper. Intre timp se decojeste rosia, se curata ardeiul si se toaca totul marunt, adaugandu-se la mancare si fierbandu-se pana ce scade zeama si se inmoaie carnea. Se adauga acum si vinul si bucatelele de slanina prajita si se mai lasa tocana sa mai fiarba vreo 10 minute. Se serveste cu piure de cartofi sau macaroane.

Pofta buna!

 

photo: sfatulmedicului.ro

tocanita_cu_carne_vita_si_vin-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail