Tort de migdale sau alune

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Tort cu glazura

Ingrediente: 8 oua, 120 gr migdale (sau alune), 200 gr zahar (pentru blat), 2 pahare apa, 2 linguri pesmet alb, coaja rasa de lamaie, vanilie, 200 gr zahar (pentru glazura), 200 gr ciocolata menaj, 50 gr unt.

Mod de preparare: Albusul unui ou se freaca bine cu migadalele. Separat se fierb 200 gr de zahar intr-un pahar de apa pana se obtine un lichid gros pe care-l turnam peste migdale, amestecand continuu. Se incorporeaza treptat 7 galbenusuri pe care le amestecam vreo jumatate de ora. Apoi se adauga pesmetul, coaja de lamaie, vanilia si spuma obtinuta din restul albuselor. Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa si tapetata si apoi se introduce in cuptorul incins in prealabil, lasand-o sa se coaca circa 3 sferturi de ora la foc mic. La sfarsit se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma. Glazura o facem din restul ingredientelor astfel: se topesc 200 gr de zahar in alt pahar de apa, se adauga 200 gr de ciocolata, preferabil amaruie, si lasam tot amestecul la foc mic pana se topeste si se omogenizeaza perfect ciocolata. Amestecand continuu, se adauga si untul pana ce crema devine sticloasa. Apoi se imbraca tortul in glazura si se lasa 2 – 3 ore la rece. 

Pofta buna!

#

Missing Attachment
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail