Varza a la Cluj

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

#

Ingrediente: ¾ kg varza murata, 350 g ceafa de porc, 200 g smantana, 150 g carnati, 100 g orez, 100 g slanina afumata, 80 g untura, sare, piper, boia.

Mod de preparare: Ceafa de porc tocata se caleste in untura. Se adauga ceapa tocata, orezul fiert in prealabil si se condimenteaza. Se caleste apoi varza acra, taiata fideluta pana ce aceasta se inmoaie. Intr-o cratita mai joasa dar spatioasa se asaza in straturi succesive varza si carnea, acoperindu-se totul cu smantana. Intre straturi se asaza si carnatii taiati rondele. Se da la cuptorul incins si se lasa sa se coaca incet. Dupa 20 de minute se presara slanina afumata deasupra si se mai lasa la cuptor inca 20 – 30 minute.

Pofta buna!

 

 

photo: bucatariaadrianei.ro

varza-a-la-cluj11-150x150
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail